Banner-1

Dhiskusi babagan "mlaku lan bocor" katup

siji, ingkatupbocor, langkah-langkah pencegahan bocor uap.

1. Kabeh klep kudu tundhuk test hydraulic saka gelar beda sawise ngetik pabrik.

2. Sampeyan perlu kanggo mbongkar lan ndandani tutup kudu lemah.

3. Sajrone overrepair, priksa manawa coiling ditambahake lan kelenjar coiling wis tightened.

4 tutup sadurunge instalasi kudu mriksa apa ana bledug, wedhi, wesi oksida lan lebu liyane nang tutup.Yen macem-macem ing ndhuwur kudu diresiki sadurunge instalasi.

5. Kabeh klep kudu dipasang karo gasket saka bahan sing cocog sadurunge instalasi.

6. Kencengake pengikat nalika nginstal lawang flange, lan kencengake bolt flange ing arah simetris.

7. Ing proses instalasi katup, kabeh klep kudu diinstal kanthi bener miturut sistem lan tekanan, lan instalasi acak lan campuran dilarang banget.Kanggo maksud iki, kabeh klep kudu dinomer lan dicathet miturut sistem sadurunge instalasi.

Loro, babagan nyegah langkah-langkah kebocoran batubara.

1. Kabeh flanges kudu diinstal karo bahan sealing.

2. Wilayah sing rawan bocor bubuk yaiku katup batubara impor lan ekspor pabrik batu bara, feeder batubara, flang pabrikan, lan kabeh bagean sing disambungake karo flanges.Mula, kita bakal nindakake pemeriksaan lengkap babagan bagean kabeh peralatan pabrikan sing bisa bocor bubuk.Yen ora ana bahan sealing, kita bakal nindakake instalasi ulang sekunder lan ngencengi pengikat.

3. Fenomena kebocoran wêdakakêna bisa kedadeyan ing sambungan las pipa batubara pulverized, kita bakal njupuk langkah-langkah ing ngisor iki.

3.1 Sadurunge welding joints, area sambungan welding kudu kasebut kanthi teliti, poles menyang luster metallic lan polesan kanggo alur welding dibutuhake.

3.2 Longkangan cocog kudu dilindhungi undhang-undhang sadurunge cocog, lan iku strictly dilarang kanggo meksa cocog.

3.3 Bahan welding kudu digunakake kanthi bener, lan kudu digawe panas kaya sing dibutuhake ing cuaca sing adhem.

Telu, kebocoran sistem minyak, lenga mlaku lan langkah-langkah pencegahan liyane.

1. Iku penting banget kanggo nindakake uga bocor lan lenga mlaku saka sistem lenga.

2. Priksa lan ngresiki sistem karo tank panyimpenan lenga kasebut kanthi teliti, sadurunge instalasi.

3. Tes hidrolik kudu ditindakake ing peralatan kanthi cooler minyak.

4. Tes hidrolik lan karya pickling uga kudu ditindakake kanggo sistem pipa minyak.

5. Ing proses instalasi pipa minyak, kabeh sendi flange utawa sendi urip kanthi gesper sutra kudu dipasang bantalan karet tahan minyak utawa bantalan asbes tahan minyak.

6. Titik bocor saka sistem lenga utamané klempakan ing flange lan Utas peserta urip, supaya bolts kudu tightened roto-roto nalika nginstal flange.Nyegah bocor utawa tightness longgar.

7. Ing proses filtrasi lenga, personel construction kudu tansah kelet kanggo kiriman, lan iku strictly pareng kanggo njupuk mati utawa salib kiriman.

8. Filter lenga kudu mandheg sadurunge ngganti kertas filter lenga.

9. Nalika nginstal pipe sambungan Filter lenga sauntara (dhuwur-kekuatan selang plastik transparent), peserta kudu kuwat kaiket karo kabel timbal kanggo nyegah kedadean saka lenga uwal sawise Filter lenga wis mlaku kanggo dangu.

10. Nyebarake personel konstruksi sing tanggung jawab kanggo ngurus karya filter lenga.

11. Sadurunge sistem lenga tambahan miwiti siklus lenga, departemen engineering ngatur personel tanggung jawab kanggo siklus lenga tambahan kanggo nggawe pambocoran technical rinci.

Iv.Nyegah gelembung, bubbling, netes lan bocor ing kombinasi peralatan lan fitting pipa.Ana langkah-langkah pencegahan ing ngisor iki:

1. Metal nduwurke tumpukan gaskets digunakake kanggo flange gaskets ndhuwur 2.5mpa.

2, gasket flange 1.0Mpa-2.5mpa, gasket asbes, lan dilapisi bubuk timbal ireng.

3, ngisor 1.0mpa banyu pipe flange sealing pad karo pad karet, lan ditutupi karo wêdakakêna timbal ireng.

4, kumparan pompa banyu digawe saka kumparan komposit serat PTFE.

5. Kanggo bagean sealing saka pipa kumelun lan angin batu bara, tali asbes bengkong lan ditambahake menyang lumahing peserta ing wektu.Dilarang banget kanggo ngencengi sekrup sawise gabung kanthi kuat.

Lima, ngilangke bocor tutup wis ngukur ing ngisor iki:(kanggo bocor katup kita kudu nindakake langkah-langkah ing ngisor iki)

1. Kesadaran kualitas apik kudu disiyapake kanggo instalasi lan konstruksi pipa, lan lembaran oksida lan tembok njero pipa kudu diresiki kanthi sadar, ora ana macem-macem lan mesthekake tembok njero pipa resik.

2. Pisanan, priksa manawa 100% katup sing mlebu ing situs kasebut kudu dadi tes hidrostatik.

3. Katup mecah kudu digawa metu akeh.Kabeh klep (kajaba klep diimpor) kudu dikirim menyang tim mecah kanggo inspeksi disintegrasi, mecah lan pangopènan, lan realisasi tanggung jawab, kanthi sadar ngrekam lan ngenali, gampang dilacak maneh.Klep penting kudu nyathet rincian kanggo panriman sekunder, supaya bisa nyukupi syarat "stamping, mriksa lan ngrekam".

4. Boiler pisanan lawang inlet banyu lan lawang discharge kudu ditemtokake ing advance.Mung klep iki sing diijini mbukak sajrone tes hidrostatik, lan katup liyane ora diidini mbukak ing bakal, supaya bisa nglindhungi inti tutup.

5. Nalika pipeline wis flushed, nguripake lan mateni alon-alon kanggo nyegah karusakan ing spool.

Yen bocor, apa sebabe?

(1) kontak antarane bagean mbukak lan nutup lan lumahing sealing saka jog tutup;

(2) packing lan gagang lan packing kothak cocog;

(3) sambungan antarane awak tutup lan tutup tutup

Salah sawijining bocor mantan diarani bocor internal, sing biasane diarani lax, bakal mengaruhi kemampuan katup kanggo ngilangi medium.Loro bocor sing terakhir diarani bocor eksternal, yaiku bocor media saka katup menyang katup ing njaba.Kebocoran bakal nyebabake mundhut materi, polusi lingkungan, serius uga bakal nyebabake kacilakan.

Tiba ing panggonan nyata, analisis bocor internal, bocor internal umume:

Katup duwe standar bocor internal sing diidini miturut kaliber, tekanan diferensial sistem, lan media sistem.Ing pangertèn sing ketat, katup bocor '0' sing bener ora ana.Umumé, klep globe diameter cilik gampang kanggo entuk bocor sing ora katon (ora bocor nol), dene katup gerbang diameter gedhe angel entuk bocor sing ora katon.Ing acara bocor internal tutup, pisanan kabeh, kita kudu nyoba kanggo ngerti bocor internal tartamtu, deleng standar bocor tutup, kebocoran internal occurs nalika lingkungan apa sistem lan faktor liyane kanggo analisis lengkap, supaya bener. ngadili kebocoran internal katup.

(1) Masalah bocor internal katup gerbang paralel.

Prinsip kerja katup gerbang paralel yaiku gumantung ing tekanan diferensial sistem menyang sisih outlet spool lan tekanan permukaan sealing kursi, ing kasus tekanan sistem sing sithik, bisa uga ana fenomena bocor internal sing sithik sawise katup. .Yen ana bocor internal kasebut, dianjurake kanggo terus mirsani lan mriksa tutup tutup nalika tekanan inlet sistem tekan tekanan desain utawa tekanan kerja normal.Yen ana bocor gedhe banget, iku kudu disintegrated lan lemah lumahing sealing tutup.

(2) bocor internal katup wedge.

Kadang iku amarga saka mode kontrol tutup beda, amarga Produsèn nalika pilihan desain, gagang cocog lan gagang nut punika kekuatan desain ora nimbang mode kontrol torsi, lan nggunakake mode kontrol stroke, yen dipeksa kanggo lelungan ing. mode kontrol posisi ditutup kanggo kontrol torsi, bisa nimbulaké karusakan ing nut gagang tutup, etc.. Ing wektu sing padha, iku ndadékaké kanggo Gagal saka sirah listrik nalika dibukak lan weker fault torsi mbukak.Ing kasus bocor internal tutup iki, biasane ditutup kanthi manual sawise penutupan listrik, banjur ditutup.Yen isih ana bocor internal sawise penutupan manual, iku nuduhake yen lumahing sealing saka tutup wis masalah, banjur perlu disintegrated lan lemah.

(3) bocor internal katup.

Priksa tutup tutup uga gumantung ing prabédan meksa saka sistem, nalika meksa welingan saka katup mriksa banget kurang, meksa stopkontak uga bakal munggah tipis, banjur kudu analisa dening macem-macem faktor, nemtokake bocor internal. , miturut analisis struktur kanggo mutusake apa bakal njupuk karya ndandani fisik.

(4) Kebocoran internal katup disk diameter gedhe.

Standar bocor internal katup disk diameter gedhe umume gedhe banget.Nalika tekanan inlet mundhak, tekanan outlet uga bakal nambah.Kanggo masalah iki, kebocoran internal kudu diadili dhisik, lan keputusan kanggo ndandani utawa ora kudu ditindakake miturut bocor internal.

(5) bocor internal saka katup ngatur.

Amarga wangun katup ngatur beda, standar bocor internal ora padha, ing wektu sing padha, tutup ngatur umume digunakake ing cara kontrol stroke, (ora nggunakake kontrol torsi), supaya ana umume internal. fenomena bocor.Masalah bocor internal saka tutup ngatur kudu dianggep beda, lan katup ngatur karo syarat bocor internal khusus kudu dianggep ing desain lan Pabrik.Ana akeh kontradiksi kasebut ing Pembangkit Listrik Tenaga Nuklir XX.Akeh katup sing dipeksa diganti dadi kontrol torsi, sing ngrugekake karya katup sing ngatur.

Kanggo luwih spesifik:

(1) Pilihan bahan sing ora apik lan perawatan panas saka bagian njero tutup, kekerasan ora cukup, gampang rusak kanthi cairan kanthi kacepetan dhuwur.

(2) Amarga watesan struktur tutup, cairan liwat energi tutup (kacepetan) ora konsumsi efektif, impact nyandhang pasukan ing lumahing sealing;Kacepetan gedhe banget nyebabake tekanan cilik ing mburi katup, sing luwih murah tinimbang tekanan jenuh, nyebabake kavitasi.Ing proses cavitation, kabeh energi nalika bledosan gelembung wis klempakan ing titik pecah, asil ing ewu Newtons pasukan impact, lan meksa gelombang kejut minangka dhuwur minangka 2 × 103Mpa, kang nemen ngluwihi wates Gagal lemes saka bahan logam sing ana.Cakram lan kursi sing hard banget uga bisa rusak lan bocor ing wektu sing cendhak.

(3) Katup dianggo ing negara bukaan cilik kanggo dangu, tingkat aliran dhuwur banget, pasukan impact gedhe, lan bagean internal tutup gampang rusak.

cfghf


Wektu kirim: Dec-20-2021